phone menu

Termeni și condiții

Folosirea site-ului freon.ro implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos, care reprezinta contractul dintre parti. Ca atare, recomandam citirea cu atentie a acestora. Ne asumam dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Cea mai recenta versiune poate fi gasita accesand aceasta pagina, numita "Termeni si conditii". La momentul utilizarii site-ului se vor aplica Temenii in vigoare in momentul respectiv.

Prin efectuarea unei comenzi, atat online, prin intermediul site-ului, cat si prin telefon sau e-mail, va exprimati acordul cu termenii si conditiile de mai jos. Daca nu sunteti de acord cu acesti termeni si conditii, va rugam sa nu folositi acest site. Prin accesarea in continuare a site-ului reiese acordul Dvs. expres, explicit si in cunostinta de cauza cu privire la acceptarea termenilor si conditiilor contractuale de mai jos.

Legea aplicabila contractului este cea a statului roman.

1. Definitii

Cumparator – persoana fizica / persoana juridica sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.

Vanzator – societatea comerciala Amper Media S.R.L. (care administreaza freon.ro), cu sediul in Str. Herta nr. 20, ap.61, Sector 2, Bucuresti, avand CUI RO28906986 si fiind inregistrata la Registrul Comertului Bucuresti cu numarul J40/8949/2011, cont RO93 INGB 0000 9999 0414 2495, deschis la ING Bank- Aviatiei.

Produse – bunuri mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze produsele comandate si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste produse si sa faca plata acestora.

Contract – o Comanda confirmata de catre Vanzator.

2. Drepturi de autor

Continutul site-ului freon.ro (logo-uri, imagini, texte, elemente de design, programe etc.) este proprietatea S.C. Amper Media S.R.L. si a furnizorilor sai si este aparat de Legea nr. 8/1996 (Legea pentru protectia drepturilor de autor). Ca atare, folosirea fara acordul Amper Media S.R.L. a oricaror elemente care apartin site-ului se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

Informatiile pot fi reproduse prin tiparire numai pentru uz personal.

Informatiile nu pot fi reproduse, distribuite sau transmise altei persoane sau incorporate in orice fel intr-un alt document sau material fara permisiunea prealabila scrisa a autorilor lor.

3. Produse, politica de preturi

Produsele oferite pe freon.ro sunt disponibile exclusiv pentru livrare in Romania. Produsele sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului contract si in limita stocului disponibil. Produsele sunt insotite in momentul livrarii de factura fiscala, conform legislatiei in vigoare.

Preturile afisate pe site sunt exprimate in lei, includ TVA si pot fi actualizate fara notificari ulterioare. Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel afisat pe site in momentul plasarii comenzii.

Vanzatorul poate publica pe site informatii despre produse si/sau promotii practicate intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai gaseste in stoc sau din motive independente de Vanzator.

Cumparatorul se obliga sa achite toate costurile suplimentare de transport, de livrare, de montaj sau de orice alta natura suportate de Vanzator pentru a il pune in posesia produselor comandate, costuri care se adauga la pretul produselor comandate. Aceste costuri sunt aduse la cunostinta Cumparatorului in momentul efectuarii comenzii.

Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor disponibile pe site (texte, imagini statice, dinamice, prezentari multimedia etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. Vanzatorul nu este responsabil pentru posibilele diferente de culoare intre cea afisata pe monitorul Cumparatorului si cea a produselor sau pentru decalajele in ceea ce priveste dimensiunea produselor, datorita particularitatilor acestora.

4. Comenzi

Prin trimiterea unei comenzi, Cumparatorul declara ca are peste 18 ani si capacitatea legala de a incheia contracte.

Cumparatorul poate efectua comenzi pe freon.ro, fie direct pe site (prin adaugarea produselor dorite in cosul de cumparaturi), fie prin e-mail (contact@freon.ro), fie telefonic (0374.877.470).

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul freon.ro, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

Finalizarea unei comenzi de catre Cumparator implica faptul ca acesta se angajeaza la plata comenzii respective, prin una din modalitatile indicate expres.

Adaugarea unui produs in cos, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a produsului.

Prin finalizarea comenzii, Cumparatorul consimte ca datele furnizate sunt corecte si complete si ca Vanzatorul il poate contacta in situatiile in care este necesar.

Daca Cumparatorul nu contacteaza imediat Vanzatorul pentru a semnala o eventuala eroare aparuta in comanda sa, Vanzatorul considera ca Cumparatorul accepta detaliile comenzii (preturi, produse, date de livrare sau facturare etc), asa cum sunt ele scrise.

Comanda poate fi anulata de catre Vanzator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului si fara nici o obligatie ulterioara a unei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese in cazul in care produsul nu indeplineste detaliile de livrare, au aparut erori la preturile sau descrierea produselor, plata nu a fost finalizata in cazul platii cu cardul sau transfer bancar, datele furnizate de catre Cumparator sunt incorecte sau incomplete, Cumparatorul nu are varsta legala sau Cumparatorul nu si-a indeplinit in trecut obligatiile fata de Vanzator.

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

Confirmarea Comenzii se face telefonic sau electronic (e-mail).

5. Plata produselor

Plata se poate face on-line cu cardul, prin transfer bancar sau la livrare, in numerar. Comisioanele si alte costuri aferente utilizarii unui anumit mijloc de plata apartin Vanzatorului.

Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea.

In cazul platii prin transfer bancar, plata va trebui efectuata in maxim doua zile lucratoare, in caz contrar comanda va fi anulata.

In cazul platii in avans (on-line, cu cardul, sau prin transfer bancar), livrarea se efectueaza dupa confirmarea platii.

6. Livrarea produselor

Produsele se livreaza in Bucuresti in aceeasi zi, in cazul in care comanda a fost confirmata pana in ora 15:00, sau cel tarziu a doua zi lucratoare, in caz contrar. In cazul exceptional in care Vanzatorul nu poate efectua o livrare (stoc indisponibil sau alte motive bine intemeiate), acesta va instiinta Cumparatorul imediat si va stabili de comun acord o data la care se va putea face livrarea.

In provincie, produsele se livreaza prin intermediul firmelor de curierat rapid, termenul de livrare fiind de obicei de 24-48 de ore de la confirmarea comenzii.

In cazuri exceptionale, in perioadele foarte aglomerate (de exemplu iarna) livrarea produselor mai poate intarzia, din cauza numarului mare de cereri.

In cazul in care Cumparatorul nu este gasit la adresa mentionata la plasarea comenzii, in intervalul orar mentionat, curierul va reveni inca o data pentru contactarea Cumparatorului. In cazul in care nici la cea de-a doua incercare de livrare Cumparatorul nu este gasit la adresa de livrare, comanda va fi anulata si prezentul contract va fi considerat anulat, Vanzatorul urmand sa suporte costurile unei eventuale noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a nu mai onora si expedia comenzi persoanelor care nu si-au indeplinit obligatiile contractuale, pecuniare sau de alta natura fata de acesta.

Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor este transferat Cumparatorului in momentul in care Cumparatorul sau o parte terta desemnata de acesta, altul decat transportatorul, intra in posesia fizica a produselor comandate.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a intarzia/refuza o livrare in cazul in care plata s-a facut on-line sau prin transfer bancar, insa suma virata nu este evidentiata in contul Vanzatorului pana la termenul limita stabilit pentru vanzare. Valoarea maxima a obligatiilor Vanzatorului fata de Cumparator in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare a produselor este valoarea sumelor incasate de Vanzator de la Cumparatorul respectiv.

7. Dreptul de retragere

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice.

Cumparatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage din contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13 alin. (3) si la art. 14 din OUG nr. 34/2014.

Perioada de retragere expira in termen de 14 zile de la data in care Cumparatorul sau o parte terta desemnata de catre Cumparator intra in posesia fizica a produselor. Dreptul de retragere poate fi exercitat numai inainte de expirarea perioadei de retragere.

Cumparatorul are obligatia de a suporta costul de returnare a produselor.

Inainte de expirarea perioadei de retragere, Cumparatorul are obligatia sa informeze Vanzatorul cu privire la decizia sa de retragere din contract. In acest scop, trebuie sa faca o declaratie neechivoca in care sa isi exprime decizia de retragere din contract si pe care sa o trimita Vanzatorului prin scrisoare expediata pe adresa firmei, sau e-mail la adresa contact@freon.ro.

Comunicarea cu privirea la exercitarea dreptului de retragere trebuie transmisa de catre Cumparator inaintea expirarii perioadei de 14 zile calendaristice calculate de la data primirii produselor.

Conform legii, sarcina probei privind exercitarea dreptului de retragere in conformitate cu dispozitiile de mai sus revine Cumparatorului.

In cazul utilizarii dreptului de retragere, Cumparatorul este obligat sa returneze produsele in termen de cel mult 14 zile de la data comunicarii intentiei de retragere. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de catre Cumparator inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Produsul trebuie returnat in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate accesoriile si documentatia intacte). Produsele care constituie un set trebuie returnate ca set.

Daca se constata ca nu sunt indeplinite conditiile mentionate mai sus, contravaloarea produselor returnate nu va fi achitata, iar coletul va fi retrimis catre Cumparator, acesta urmand sa suporte si costurile de retrimitere. In cazul in care produsul returnat prezinta ambalaj deteriorat sau incomplet, urme de uzura, utilizare, zgarieturi, lovituri, accesorii sau documentatie lipsa, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea acestuia, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.

Contravaloarea produselor deteriorate in timpul transportului ca urmare a ambalarii necorespunzatoare in cazul unei returnari de produs este suportata de catre Cumparator.

In cazul exercitarii dreptului de retragere, Vanzatorul are obligatia de a rambursa (folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de catre Cumparator pentru tranzactia initiala) toate sumele pe care le-a primit de la Cumparator, fara intarziere nejustificata si nu mai tarziu de 14 zile de la data la care a fost informat cu privire la decizia de retragere din contract.

Vanzatorul are dreptul de a amana rambursarea pana la data receptionarii produselor care au facut obiectul vanzarii.

Exceptia de la dreptul de retragere o constituie produsele personalizate, care nu se pot returna.

8. Promotii si concursuri

Vanzatorul stabileste regulamentele promotiilor si concursurilor organizate. Acestea vor fi aduse la cunostinta eventualilor participanti doar prin intermediul site-urilor proprii sau pe paginile oficiale din retelele de socializare.

De promotii beneficiaza doar acele comenzi care respecta intocmai regulile afisate pe site.

In perioada unei campanii de reduceri discounturile nu se cumuleaza, se va aplica discountul cu valoarea ce mai mare.

Promotiile sunt valabile doar pentru comenzile plasate si ale caror produse au fost adaugate in cosul de cumparaturi pe durata desfasurarii campaniei si in limita stocului disponibil.

Vanzatorul poate anula o promotie sau un concurs fara o notificare prealabila.

9. Confidentialitatea datelor

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice S.C. Amper Media S.R.L. are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati.

Categoriile de date personale prelucrate sunt: numele si prenumele, date de contact (adresa, e-mail, telefon), cookie-uri, IP-uri, informatii despre furnizorii de servicii internet, browserul folosit pentru navigare, data si ora vizitei, subpaginile vizitate.

Scopul colectarii datelor cu caracter personal este: operarea si livrarea in cele mai bune conditii a comenzilor efectuate de catre clienti (numele, adresa de livrare si numarul de telefon vor fi transmise firmei de curierat care va efectua livrarea), efectuarea de comunicari comerciale referitoare la magazinul nostru.

Conform legii nr. 677/2001 aveti dreptul de acces la datele personale transmise, de interventie asupra datelor personale transmise, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a te adresa justitiei. De asemenea, ai dreptul sa te opui prelucrarii datelor personale care te privesc si sa soliciti stergerea lor. Pentru exercitarea acestor drepturi ne poti trimite o cerere scrisa, semnata si datata, prin posta sau email.

Refuzul furnizarii datelor personale duce la imposibilitatea onorarii comenzilor.

In cazul platilor cu cardul, nu primim si nu stocam datele necesare efectuarii platilor online. Acestea sunt transmise de catre tine direct procesatorului de plati online cu care lucram.

10. Securitatea datelor si comunicari comerciale

Datele personale colectate vor fi folosite numai in scopul declarat al acestui site.

Informatiile din formularul de comanda vor fi folosite pentru a va trimite confirmarea comenzilor, eventualele promotii, buletinele informative periodice etc.

Ne obligam sa nu facem publice sau sa nu vindem bazele de date continand informatii referitoare la datele personale ale clientilor nostri.

freon.ro nu promoveaza SPAM-ul. Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa sa de e-mail pe site poate opta pentru stergerea acesteia. Comunicarile realizate de freon.ro prin mijloace electronice de comunicare la distanta (ex. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.

11. Cookie-uri

freon.ro folosesti cookie-uri pentru a stoca informatii.

Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. El nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard drive-ul utilizatorului.

Cookie-ul este folosit pentru a prezenta continutul relevant pentru utilizator, pe baza preferintelor tale anterioare. Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator. Aceste date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

Aveti posibilitatea de a sterge cookie-urile prin intermediul browserului folosit sau printr-un program de sercuritate, insa experienta si interactiunea Dvs. cu pagina web pot fi afectate.

12. Frauda

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului freon.ro sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul freon.ro va fi considerata tentativa de frauda si va fi pedepsita penal conform legislatiei romane in vigoare de catre autoritatile competente.

13. Limitare de responsabilitate

Vanzatorul nu va fi raspunzator pentru: orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei prezentate pe site si orice tip de erori sau omisiuni in continut care pot conduce la orice fel de pierderi.

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea produselor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

Vanzatorul nu va putea fi facut responsabil pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari sau actualizari ale scripturilor programate. Vanzatorul nu va putea fi facut raspunzator pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului. Vanzatorul nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul freon.ro. Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza.

14. Forta majora

Vanzatorul isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate, daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de Vanzator care includ: incendii, explozii, inundatii, conditii meteorologice extreme, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.

Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

15. Litigii

Orice litigiu aparut intre Vanzator si Cumparator va fi rezolvat prin cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane din municipiul Bucuresti.

Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de Vanzator unui Cumparator este valoarea sumei incasate de Vanzator de la acest Cumparator.

16. Dispozitii finale

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a efectua modificari ale prevederilor semnalate, precum si orice modificari asupra site-ului freon.ro, structurii acestuia sau orice alte modificari ce ar putea afecta site-ul, fara a fi necesara vreo notificare prealabila catre utilizatori in acest sens.