Blog freon.ro

Igienizarea și îndepărtarea mirosurilor neplăcute din mașină

10 Jun 2023 (3 minute de citit)
Ozonul este una din cele mai eficiente metode de igienizare a habitaclului auto datorită eficienței sale în combaterea bacteriilor, virusurilor și mirosurilor neplăcute. Acest proces de curățare folosește proprietățile puternice ale ozonului, o formă de oxigen activ, pentru a distruge organisme nocive și pentru a asigura un mediu sănătos și igienic.
Procesul de igienizare a habitaclului pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute

Beneficiile igienizării cu ozon

 

Eliminarea eficientă a bacteriilor și virusurilor: Ozonul este un puternic agent antimicrobian, deoarece are capacitatea de a distruge peretele celular al bacteriilor și de a neutraliza structurile proteinice ale virusurilor. Prin utilizarea igienizării cu ozon, putem reduce semnificativ riscul de răspândire a bolilor și infecțiilor.

Îndepărtarea mirosurilor neplăcute: O altă caracteristică impresionantă a ozonului este capacitatea sa de a neutraliza mirosurile neplăcute. Atunci când ozonul intră în contact cu particulele responsabile de mirosuri neplăcute, le oxidează și le transformă în substanțe inodore. Aceasta face ca igienizarea cu ozon să fie o soluție excelentă pentru îndepărtarea mirosurilor persistente.

Mediu sigur și ecologic: Comparativ cu alte metode de curățare care implică utilizarea substanțelor chimice agresive, igienizarea cu ozon este considerată o opțiune sigură și ecologică. Ozonul este un gaz natural, iar procesul de ozonizare nu lasă reziduuri toxice sau substanțe chimice în aer sau pe suprafețe.

Acoperirea eficientă a suprafețelor și a aerului: Ozonul este un gaz ce pătrunde în spații greu accesibile și ajunge în cele mai mici crăpături și fisuri. Astfel, procesul de igienizare cu ozon asigură o acoperire completă a suprafețelor tratate, inclusiv a tubulaturii de ventilație a aerului condiționat din mașină, mochetă, tapițerie etc. De asemenea, ozonul are capacitatea de a purifica și aerul din habitaclu, eliminând particulele în suspensie și reducând astfel riscul de alergii și afecțiuni respiratorii.

Igienizarea auto cu ozon reprezintă o soluție modernă, eficientă și ecologică pentru a asigura un mediu curat și sănătos în diverse spații. Prin utilizarea proprietăților antimicrobiene și de neutralizare a mirosurilor ale ozonului, putem combate bacteriile, virusurile și mirosurile neplăcute într-un mod sigur și eficient. Cu beneficii precum eliminarea mirosurilor, protecția împotriva infecțiilor și economia de timp și resurse, igienizarea cu ozon se impune ca o soluție viabilă pentru necesitățile noastre de curățenie de zi cu zi.

Cum funcționează procesul de igienizare?

Metoda de igienizare cu ozon presupune eliberarea în habitaclul închis al mașinii a unei cantități de ozon cu ajutorul unui aparat special. Se pornește sistemul de ventilație pe recirculare, astfel încât ozonul să fie plimbat și să acționeze în toată încinta. În timpul procesului este interzisă expunerea oamenilor sau animalelor la inhalare. După terminarea procedurii care poate dura între 15 și 30 de minute, în funcție de gradul de contaminare, se aerisește bine habitaclul mașinii și igienizarea este gata.

Echipa freon.ro vă stă la dispoziție pentru o programare în vederea igienizării habitaclului și îndepărtării mirosurilor neplăcute.

Recomandă acest articol:
Ai nevoie de încărcare freon auto la domiciliu?

Încărcăm instalația de climatizare cu freon auto, atât la service cât și la domiciliu. Igienizăm profesional cu ozon habitaclul mașinii, pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute. Service autorizat R.A.R. și A.G.F.R.